Web Analytics Made Easy - Statcounter

برآوردهای اولیه، ضریب آمادگی مجموعه عملیات تأمین و تولید سوخت در کشور در ایام نوروز که همزمان با روزهای سیلابی کشور شد را ۹۹.۹۷ درصد نشان می دهد. ۲۹ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۵ اقتصادی نفت و انرژی نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، تأمین و توزیع بنزین و گازوئیل در ایام نوروز هرسال با برنامه ریزی های کلان از ماهها قبل در زمینه ذخیره‌سازی مناسب، تدوین برنامه‌های منطقه ای درخصوص توزیع سوخت، چینش تیم‌های نظارت بر روند عرضه، تعیین تیم‌های عملیات سریع برای آماده‌باش شبانه روزی در شهرها، روستاها و جاده‌های سراسر کشور، استقرار تیم‌های ستادی پاسخگویی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. صورت می‌گیرد.

برای نوروز 98 نیز از میانه سال 97 برنامه ریزی‌ها و اجرای اقدامات لازم کلید خورد و در آستانه نوروز، تمامی برنامه‌ها برای خدمت‌رسانی بی‌نقص و بی‌وقفه به مردم عزیز کشورمان چیده شده و هر بخش، با مسئولیت‌های مشخص مشغول به کار شد.

اما آنچه نوروز 98 را متفاوت از نوروز سالهای قبل کرد، بروز سیلاب‌های متعدد در اقصی نقاط کشور بود؛ سیلاب‌هایی که از خراسان شمالی و غرب مازندران آغاز شد، گلستان را دربرگرفت، سپس لرستان را درنوردید و خوزستان را وارد شرایط بحران کرد. همزمان بخش های مختلف کشور نیز با شدت‌های متفاوت درگیر سیلاب شدند به طوری که در ایام نوروز امسال بیش از 20 استان کشور با وقوع سیلاب در ابعاد و شدت‌های مختلف دسته‌و پنجه نرم کردند.

در این شرایط علاوه بر تأمین مستمر بنزین و گازوئیل مورد نیاز مردم برای سفرهای نوروزی و مصرف معمول، ضرورت تأمین مستمر سوخت مورد نیاز خودروها، آمبولانس‌ها، ماشین‌آلات سنگین و هلی‌کوپترهای مشغول در زمینه امداد مطرح بود.

بررسی های میدانی و ستادی خبرگزاری تسنیم نشان می دهد یکی از مسائلی که موجب شد حتی شهرها و روستاهایی که برای چندروز در محاصره آب بودند، در زمینه تأمین بنزین و گازوئیل به مشکل نخورند، این بود که در مجموعه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، با بررسی هشدارهای وزارت نیرو و سازمان هواشناسی، نسبت به ذخیره چندهزار لیتری تا چند ده هزار لیتری سوخت در نقاط مختلف شهرها و روستاهایی که احتمال وقوع سیل در آنها وجود داشت از پیش از وقوع سیلاب‌ها، اقدام شده بود و در زمانی که امکان رساندن تانکرهای سوخت رسان به دلیل از بین رفتن راه‌های ارتباطی وجود نداشت، وجود ذخایر از پیش تعیین شده در مناطق سیل‌زده، موجب شد تا خودروهای امدادی و وسایل نقلیه شخصی مردم در زمان نیاز به سوخت، با مشکل مواجه نشوند.

بررسی های میدانی خبرنگار تسنیم حاکی از این است که در بسیاری از مناطقی که کار امدادرسانی پس از وقوع سیلاب توسط ماشین‌آلات سنگین و امدادی در حال انجام بود، رساندن سیار سوخت به این خودروها و ماشین‌آلات سنگین و دیگر وسایل نقلیه امدادی موجب شد تا کوچکترین وقفه‌ای در کار امدادرسانی ایجاد نشود.

برآوردهای اولیه، ضریب آمادگی مجموعه عملیات تأمین و تولید سوخت در کشور در ایام نوروز که همزمان با روزهای سیلابی کشور شد را 99.97 درصد نشان می دهد.

در ادامه، جدول میزان مصرف بنزین در کل کشور در ایام نوروز گردآوری شده است.

همانطور که در جدول بالا مشخص است، رکورد مصرف بنزین کشور در این ایام مربوط به روز 29 اسفندماه با ثبت مصرف 135 میلیون و 800 هزار لیتر است که این رقم رکورد تاریخی مصرف بنزین کشور هم محسوب می شود.

پیش بینی رشد 10 درصدی مصرف بنزین در سال آینده

انتهای پیام/

R32317/P/S7,80/CT7 واژه های کاربردی مرتبط شرکت پالایش و پخش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شرکت پالایش و پخش شرکت پالایش و پخش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۷۷۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت بنزین پتروشیمی به چرخه سوخت

به گزارش خبرآنلاین؛با افزایش مصرف بنزین طی سال‌های اخیر و عقب‌ماندگی تولید، بار دیگر دولت به اولین و دم‌دست‌ترین راهکار، یعنی عرضه بنزین پتروشیمی و واردات سوخت روی آورده است.

تجارت نیوز در خبری نوشت:آن‌طور که حمیدرضا حاجی‌بابایی، رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس، شانزدهم اردیبهشت سال جاری به تسنیم گفته است، به منظور تامین منابع هدفمندی یارانه و جبران کسری انرژی، دولت با پتروشیمی‌ها برای تأمین بنزین کشور در سال جاری قرارداد دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلاری منعقد کرده است.

این بدان معناست که دولت و مجلس دست به دست هم بودجه ۲.۷ میلیارد دلاری برای افزایش آلایندگی شهرها کناز گذاشته‌اند. چراکه گفته می‌شود بنزین تولیدشده توسط پتروشیمی‌ها خطرات جدی نظیر آلوده‌تر شدن هوا دارد. استفاده از این سوخت می‌تواند مشکلات جدی برای شهروندان ایجاد کند.

تولید بنزین پتروشیمی؛ بدعتی که احمدی‌نژاد گذاشت

به نظر می‌رسد افزایش تولید بنزین توسط پتروشیمی‌ها به طرحی موسوم به طرح ضربتی افزایش تولید بنزین که مبدع آن محمود احمدی‌نژاد، رئیس دولت‌های نهم و دهم، بود، بازمی‌گردد. این طرح به دنبال افزایش تحریم‌های بین‌المللی در شش مجتمع پتروشیمی شازند اراک، جم، برزویه (نوری)، امیرکبیر، واحد آروماتیک بندر امام و بوعلی‌سینا با ظرفیت تولید روزانه ۱۵ میلیون تا ۱۷ میلیون لیتر بنزین و ۹ میلیون لیتر گازوئیل آغاز شد.

معصومه ابتکار، رئیس سابق سازمان محیط‌زیست، در رابطه با علت تولید بنزین پتروشیمی بیان کرده بود: «واردات بنزین از سال ۸۸ قطع شد. به علت بی‌برنامگی در آن دوره یک نفر [محمود احمدی‌نژاد]پیشنهاد داده بود که کسری بنزین را از محل ترکیبات بنزین تولیدی در پتروشیمی‌ها تامین کنیم. آن ترکیب از نظر استاندارد اصلا بنزین نیست و از نظر سلامت بسیار خطرناک است و ترکیبات بنزن و تلوئین در آن بسیار بالاتر از حد استاندارد است. به‌عنوان مثال بنزن یک ترکیب کارتینوژن درجه A است و منجر به سرطان می‌شود. از این جهت کیفیت بنزین پتروشیمی کاملا روشن است. اما متاسفانه از سال ۸۹ این کار صورت گرفت.»

همچنین سیدحمید حسینی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی، درباره استفاده از محصولات پتروشیمی به عنوان سوخت هفتم دی ۱۴۰۱ در گفتگو با ایلنا اظهار کرده بود: «ما هیچ‌وقت بنزین پتروشیمی نداشته‌ایم؛ برخی شرکت‌های پتروپالایشی نظیر نوری، بوعلی، شازند و اصفهان ظرفیت تولید فرآورده‌هایی شبیه بنزین را دارند و یا اینکه نفتایی تولید می‌کنند که قابلیت استفاده در تولید بنزین را دارند. زمان دولت احمدی‌نژاد از ترکیباتی برای تبدیل به بنزین استفاده می‌شد، اما رعایت نکردند و بنزن زیادی مورد استفاده قرار گرفت. اکنون گرچه از فرآورده‌های پتروشیمی مانند رافینت، لایتن و نفتا برای بنزین استفاده می‌شود، اما قطعا بنزن که خطرناک است استفاده نمی‌شود. این بنزین هرچند یورو ۴ نخواهد بود و یورو ۳ است، اما نمی‌توانیم بگوییم که خطرناک و سرطان‌زاست.».

تولید بنزین پتروشیمی بدون توجیه اقتصادی!

نرسی قربان، کارشناس ارشد حوزۀ انرژی عنوان کرد: اطلاع دقیقی از جزئیات فرآیند تولید بنزین توسط توسط متان ندارد، اما متان فرآورده گرانی است که نه‌تن‌ها منجر به انتشار مواد مضر شده، بلکه توجیه اقتصادی هم ندارد.

به گفته او مصرف بالای بنزین و قاچاق ناشی از قیمت پایین بنزین از عوامل مهم کمبود سوخت است. اما موضوع واردات بنزین موضوع جدیدی نیست و در مواجهه با کمبود سوخت با افزایش واردات، سرمایه‌گذاری مناسب در پالایشگاه‌ها و ورود پالایشگاه خلیج‌فارس در صحنه تولید بنزین شاهد افزایش تولید بنزین به حدی بودیم که بیش از نیاز مصرفی کشور بوده است. اما روند افزایش مصرف، دوباره کشور را با کمبود بنزین مواجه کرده است.

تائید واردات بنزین

طبق پیگیری‌های تجارت‌نیوز، وزارت نفت نسبت به جزئیات قرارداد پتروشیمی‌ها اظهار بی‌اطلاعی کرد و موضوع به شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران ارجاع داد. اما شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران نیز در جریان جزئیات قرارداد نبود و متولی قرارداد امضاشده توسط شرکت نفت را پتروشیمی‌های خصوصی دانست.

لازم به ذکر است در خلال پیگیری‌ها، واردات بنزین به عنوان یکی از راهکارهای جبران ناترازی تائید شده است.

ناصر عاشوری، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش در نشستی خبری عنوان کرده بود که ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است و مصارف بالا، کار را به جایی رسانده که به جای صادرات، در سال گذشته حدود سه میلیارد دلار واردات بنزین انجام شده است.

او هم‌چنین اظهار کرده است که از شرکت‌ها و پالایشگاه‌های فعلی نمی‌توان انتظار رشد ظرفیت تولید داشت.

با توجه به این اظهارات انتظار می‌رود در کنار قرارداد ۲.۷ میلیارد دلاری با پتروشیمی‌ها در زمینه بنزین، هم‌چنان واردات بنزین نیز برای جبران ناتزاری انجام شود. ناترازی در بنزین امری جدی در کشور است که به نظر می‌رسد مسئولان فعلا با راهکارهای غیر قیمتی در زمینه سوخت، قصد جبران این ناترازی را دارند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903978

دیگر خبرها

  • دست سودجویان در حوزه سوخت باید قطع شود
  • رفع ناترازی بنزین در گرو کوتاهی دست سودجویان
  • استان البرز با کاهش شدید منابع آبی مواجه است
  • اوجی: افزایش ۴۶ درصدی استفاده از کارت سوخت شخصی در پمپ‌های بنزین
  • افزایش تلفات سیل در برزیل؛ ساکنان با کمبود آب مواجه هستند
  • اتکا صرف به خودروهای بنزین عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • کشف ۲۷ میلیون لیتر بنزین قاچاق
  • ثبت حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • بازگشت بنزین پتروشیمی به چرخه سوخت